Τετάρτη, Απριλίου 25, 2007

Η δική μου ομπρέλα (παιδικό)

της Ελένης Αλεξάκη σε μια ιδέα της ομάδας Artika

Η δική σου ομπρέλα τι χρώμα είναι;
Έχει πόδια και χέρια και φωνή; Θα παίξει μαζί σου; Θα εξερευνήσετε το κόσμο μαζί;

Ένα κορίτσι προσπαθεί να κοιμηθεί, αλλά η ομπρέλλα της έχει κέφια, θέλει αγκαλιές και δεν την αφήνει! Ένα κορίτσι ξεπηδά από την ομπρέλλα και πάνε μια βόλτα, κολυμπούν στο βυθό, τις παίρνει ο αέρας, κάνουν σκι στο χιόνι, χρώματα πολλά!, μέσα στη δροσιά του δάσους, τρώνε μήλα, μοιράζονται. Εξερεύνηση, παιχνίδι, η χαρά του να ανακαλύπτεις νέα πράγματα, και η χαρά διπλή όταν την ανακάλυψη τη μοιράζεσαι με φίλο.


Μια παράσταση για πολύ μικρά παιδιά, εναμιση με πέντε. Όμορφη προσπάθεια. Είχε μια μαγεία και μια αισθητική. Μόνη παρατήρηση ότι η ιστορία ήταν λιγάκι σουρεάλ για παιδιά. Άλλά ένα μεγάλο μπράβο στο πόσο προσεγμένος και με μεράκι ήταν φτιαγμένος ο χώρος. Προσαρμοσμένος στο κοινό του, τα παιδιά. Φιλικός. Ζεστός. Μου άρεσε και η προτροπή προς τους γονείς να αφήσουν τα παιδιά να χαρούν τη παράσταση και να τα βγάλουν από το χώρο αν δείξουν τη παραμικρή ενόχληση. Είναι καλό να μας θυμίζουν ότι τα πάμε τα παιδιά στο θέατρο για να περάσουν καλά, όχι για να τα κουλτουρέψουμε. Αυτό θα έρθει στο μέλλον αν τους ταιριάζει.

(Και ναι το ξέρω, είναι ασήμαντο, αλλά μου έκανε τόσο καλή εντύπωση, και τελικά η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, είχανε μωρομάντηλα στις τουαλέτες!)


Σκηνοθεσία: Κατερίνα Αλεξάκη
παίζουν οι ηθοποιοί: Αιμιλία Ζαφειράτου, Μαριλένα Τριανταφυλλίδου
Μουσική: Τάνια Γιαννούλη

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μουσική:Τάνια Γιαννούλη

αλκιμήδη είπε...

Ζητώ ταπεινά συγνώμη και διορθώνω πάραυτα
ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνίσω. Εμαθα για την παράσταση από φίλους και την επισκεφθήκαμε. Ήταν πολύ όμορφη καθώς και όλο το πλαίσιο που την περιέβαλε, ό χώρος, τα μωρομάντηλα, το φίλεμα, (καφές και παιδικά μπισκοτάκια), το καλωσόρισμα. Και από όσο έψαξα δεν βρήκα άλλη παράσταση καθαρά θεατρική για αυτές τις ηλικίες. Ευχαριστούμε και για την ενημέρωση.

αλκιμήδη είπε...

Ναι Βίκυ
μια πολύ καλή εισαγωγή στο θέατρο
ελπίζω αρκετοί γονείς να την εκμεταλευτούν